ИСТОРИЯТА НА ITW

1910 - 1920 г.

През 1912 г. финансистът от Чикаго Байрън Л. Смит публикува обява, че желае да инвестира в производствено предприятие. Малка група създатели на екипировка проявява интерес и заедно стартират Illinois Tool Works в Чикаго 1912 г.

1920 - 1930 г.

Преминавайки към специализирани и патентовани продукти, ITW закупува Shakeproof Screw and Nut Lock Company.

Иновативните шайби на компанията решават упоритите проблеми в автомобилната индустрия свързани още в самото и начало.

1930 - 1940 г.

 

Харолд Байрън Смит, внук на Байрън Смит, наследява баща си Харолд Смит като президент на компанията. ITW продължава да продава на пазарите за радио и фермерско оборудване в опит да диверсифицира компанията.

ITW дори започва да рекламира в големите вестници и списания - нещо, което никога дотогава не е правено от производствено предприятие.

Чрез внимателно управление, ITW повишава печалбата си през всяка година от Голямата депресия.

1940 - 1950 г.

ITW допринася в усилията за спечелването на Втората Световна Война с разработването на иновативно оборудване за водно рязане, което спомага за по-бързото производство на цеви за тежка артилерия.

Shakeproof и другите дивизии на ITW се разделят като автономни компании, поставяйки основата на бъдещата децентрализация на ITW.

1950 - 1960 г.

ITW формира Fastex, за да произвежда закопчалки и други компоненти и за други индустрии освен автомобилната.

Навлиза на компютърния пазар, както и в търговия в сферата на отбраната с иновативни електирчески ключове и Spiroid® right-angle механизъм.

Семейство смит създава фондация ITW , за да управлява разнообразните филантропски начинания на компанията.

1960 - 1970 г.

"Винаги си на няколко крачки от продукт на ITW"  звучи от местните радиостанции след като ITW се разраства в нови индустрии и достига глобалните паари.

Първият самопробививен винт на ITW отваря вратата към строителния пазар, а Hi-Cone six-ring carrier (пластмасовия държащ на комплектите от 6 напитки в алуминиеви кутии) трансформира пазарите за напитки и опаковки.

Първият самопробививен винт на ITW отваря вратата към строителния пазар, а Hi-Cone six-ring carrier (пластмасовия държащ на комплектите от 6 напитки в алуминиеви кутии) трансформира пазарите за напитки и опаковки.

1970 - 1980 г.

Oфициално регистрирана на фондовата борса в Ню Йорк, itw става публично търгувана компания и се разраства бързо, като доставя продукти - включително новите усъвършенствани пластмаси на Deltar за производителите на автомобили по целия свят.

Основава се Патентното общество ITW в чест на най-големите иноватори на ITW.

1980 - 1990 г.

ITW предприема активна стратегия за придобиване, за да поддържа растежа и диверсификацията.


През десетилетието 32 придобивания удвоиха размера на ITW до 1,5 милиарда долара.
За да остане гъвкава на пазара, ръководството на компанията децентрализира ITW.
Функциите отгоре-надолу са малко, а строгата политика и културата на споделен риск поддържат решенията на местно бизнес ниво.

„ITW toolbox“, набор от бизнес правила, който включва бизнес модела 80/20, е интегриран в ITW управлението на всички нива.

 

 

1990  - 2000 г. 

Приблизително 100 закупувания на предприятия в световен мащаб през 90-те години разширяват глобалното присъствие на ITW.


Особено важни са компаниите за заваряване Miller Electric и Premark Internation разширяват обхвата на компанията в разрастващата се индустрия за заваряване и хранително оборудване.

ITW става един от водещите притежатели на патенти в САЩ.

2000 - 2010 г.

ITW продължава да расте на световните пазари, а приходите, генерирани извън Северна Америка, драстично се увеличават.


ITW вече има бизнеси, работещи във всяко кътче на земното кълбо, включително Бразилия, Русия, Индия и Китай.

Важни придобивания като Instron и Speedline въвеждат ITW в разрастващия се бизнес с тестове и измервания и електроника.

2007 г.

ITW стартира своята дейност в България в

Пловдив, кв. Тракия, ул. Нестор Абаджиев 37

2010 - досега

  • ITW допълнително формализира и промотира корпоративната си социална отговорност.
  • През 2012 г. ITW с гордост отпразнува своята 100-годишнина, поставяйки началото на още един век на съвършенство в производството.
  • ITW също започна прилагането на корпоративна стратегия за цялата компания, насочена към генериране на максимална производителност чрез диференцирания бизнес модел на ITW.
  • През 2013 г. стартира ITW David Speer Academy, фокусирана върху STEM (Science, Technolgy, Engineering & Math) гимназиaлна организация, която в почит към наследството на Дейвид Спиър (бивш председател и главен изпълнителен директор на ITW), неуморен защитник на образованието като средство за подобряването на  икономически възможности на хората.

© 2024 itw-bg.com Всички права запазени.

Създадено от: