Началото на завода в Пловдив е поставено през 1959 г., когато имало малък цех в село Мост в Сочи с четирима работника, които започнали да правят метални верижки за часовници. През следващите години организацията се развива и се превръща в производител на компоненти за малки и големи домакински уреди.

„Папакило Уъркингс“ ООД е основана на 1 април 1992 г. със седалище в Митническа зона в гр. Пловдив. Основната дейност е инсталирането на електронни и електромагнитни устройства. В началото фирмата има 50 служителя. Основните клиенти по това време са ITW Ispracontrols и Bticino, с помощта на APR.

От май 1999 г. фирмата се премества на територията на „Периферно оборудване“. Обектът е с площ от 800 квадратни метра и има около 150 служители. Постепенно производството се разширява, а в края на 2005 г. компанията има 450 служители и заема площ от 4 800 квадратни метра. Основните клиенти са ITW Ispracontrols и Cast Futura.

„Ай Ти Дабълю Искраконтролс България“ ЕООД е основано на 24 октомври 2005 г. и наследява производството на фирма „Папакило Уъркингс“ ООД (основана на 1 април 1992 г. със седалище в Митническа зона в гр. Пловдив).

Основната дейност е инсталирането на електронни и електромагнитни устройства. В началото фирмата има 50 служителя. Основните клиенти по това време са ITW Ispracontrols и Bticino, с помощта на APR.

 

На 2 декември 2007 г. производството на „Папакило Уъркингс“ ООД е преместено в „Ай Ти Дабълю Испраконтролс България“ ЕООД. Компанията има 350 служители и заема площ от около 6 800 кв.м.

 От 8 ноември 2018 името на компанията е променено на „Ай Ти Дабълю Аплайанс Компонентс“ ЕООД.

Основната дейност на компанията е производство на механични, електромеханични и електронни компоненти за пазара на домакински уреди. Основните продукти са газови запалки, клеми, хладилни стартери, LED лампи, затварящи / заключващи устройства, превключватели и др.

Техническите възможности на „Ай Ти Дабълю Аплайанс Компонентс“ ЕООД се осигуряват и гарантират чрез използване на автоматични машини за монтаж на електронни компоненти SMD и PTH, автоматично поставяне и вакуумиране с различни видове смоли, шприц-машини за пластмасови изделия и уникални машини за полуавтоматично и автоматично монтиране на различни видове компоненти и продукти.


Основните клиенти са световноизвестни производители на висококачествени домакински уреди.

© 2024 itw-bg.com Всички права запазени.

Създадено от: