Уважаеми колеги,

Имам удоволствието да ви представя нашият нов корпоративен бюлетин: ITW Quarterly Connection. Той ще акцентира върху елементи от бизнес модела ни, корпоративни новини и събития около глобалния бизнес на ITW. Изтъквайки нашия бизнес модел, хора, продукти и подразделения, се надяваме да укрепим връзките помежду си в целия свят и да надградим върху отличните постижения, които нашите колеги в цял свят постоянно постигат от стартирането на нашата корпоративна стратегия през 2012 г.

Препоръчвам ви да отделите време, за да прочетете тези новини и истории в това е вълнуващо време за ITW.

Нашата стратегия работи.

Когато стартирахме корпоративна си стратегия, идеята ни беше проста: да съсредоточим цялата организация върху използването на диференцираната производителност на бизнес модела ITW до пълния му потенциал. Имам удоволствието да кажа, че след едно десетилетие на упорита работа и висококачествено изпълнение от всички вас доведе до очевидно най-добро представяне в класа сред нашата група от индустриални компании. В резултат на това ITW е широко призната като една от най-добре представящите се, най-висококачествени и най-уважавани индустриални компании в света. Това е постижение, с което всички трябва да се гордеем.

Инвестираме в нашите хора и развиваме нашия бизнес.

 Няма съмнение, че решението ни да продължим да инвестираме в хората и стратегия си по време на пандемията ни поставят в силна позиция да „заслужим“ възстановяването си. Постигнахме значителен напредък през последните няколко години в усилията си да изградим органичния растеж в основна сила на ITW наравно с нашите финансови резултати и оперативни способности от световна класа. Миналата година, за втора поредна година, постигнахме органичен растеж от 12% спрямо средно 9% за нашата група сравними индустриални компании.

Въпреки че със сигурност имаме още работа за вършене, за да изградим наистина органичния растеж в основна сила на ITW, фактът, че сме израснали по-бързо от нашите конкуренти през последните две години, предоставя убедително доказателство, че в ITW нашият фокус върху органичния растеж, усилия и инвестициите се изплащат.

Чрез ITW Quarterly Connection ние ще покажем невероятния принос на членовете на екипа на ITW по целия свят и ще споделим истории за нашето колективно пътуване по пътя към пълния потенциал на ITW. Надявам се, че ще го намерите за вдъхновяващо и образователно.

Благодарим ви за невероятния ви ангажимент и всеотдайност да обслужвате нашите клиенти и да изпълнявате нашата стратегия с превъзходство всеки ден!

Скот

В началото на май ITW отчете силни резултати за първото тримесечие, които отразяват отлично оперативно изпълнение и силно финансово представяне, включително рекордна за всички времена печалба на акция за първо тримесечие (EPS) от $2,33, увеличение от 15% спрямо първото тримесечие на 2022 г.

Още веднъж, силата на нашия бизнес модел и устойчивостта на диверсифицираното ни висококачествено бизнес портфолио допринесоха за нашите резултати, с органичен ръст на приходите от 5% и най-добър в класа си оперативен марж от 24,2%.

 Ключови изводи от нашите резултати за първото тримесечие:

  • Приходи от $4,0 милиарда, увеличение от 2% с органичен растеж от 5%;
  • Оперативни приходи от $972 милиона, увеличение от 9%;
  • Оперативен марж от 24,2%, увеличение от 150 базисни точки.

 През последните десет години колегите от ITW по целия свят доказаха, че ITW има най-силния, най-конкурентния и най-диференцирания бизнес модел в индустриалната арена. Ние управляваме компанията с фокус върху използването на нашия диференциран бизнес модел, за да увеличим максимално дългосрочната си ефективност и успех. Чрез вашите усилия и упорит труд, и особено по време на предизвикателни икономически периоди, в каквито се намираме в момента, ITW продължава ясно да демонстрира, че няма по-силна индустриална компания на планетата и никой не е в по-добра позиция да осигури най-доброто в класа си представяне във всяка среда.

 

„Гледайки напред към баланса за годината, въпреки че има, разбира се, известна несигурност по отношение на макросредата, не се съмнявам, че моите колеги от ITW по света ще продължат да четат, реагират и изпълняват на високо ниво каквото ни попадне“, каза Скот Санти, председател и главен изпълнителен директор на ITW.

Благодарим ви за още едно отлично тримесечие на висококачествено изпълнение по пътя ни към пълния потенциал на ITW.

Някои други акценти около ITW:

  • За първи път приходите в Китай надхвърлиха $1 милиард през 2022 г. Поздравления за нашите екипи в Китай за успешна година!
  • Хави Гарсия беше назначен за нов изпълнителен вицепрезидент на OEM сегмента за автомобили. Хави преди това беше изпълнителен вицепрезидент на сегмента за строителни продукти. Временно заместник-председателят Крис О'Херлихи ще ръководи сегмента за строителни продукти, докато не бъде назначен заместник.

За повече информация относно нашите печалби през първото тримесечие щракнете тук, за да прочетете пълното съобщение за пресата.

Целта на ITW да бъде една от най-добре представящите се, висококачествени и най-уважаваните индустриални компании в света е постигната от упоритата работа и отдадеността на нашите колеги по целия свят.

Имаме специална връзка, която свързва нашите 46 000 колеги по целия свят в повече от 80 дивизии.

Прегледайте това видео, за да видите сами как бизнес моделът на ITW ни обединява.

Нашият процес 80/20 отпред-назад е мощна и уникална колекция от собствени инструменти и методологии, използвани като основна операционна система във всички подразделения на ITW. Прилагането на процеса 80/20 отпред-назад генерира стратегическа яснота, решения, базирани на данни, ненадмината производителност, насочена към клиента, и финансови ползи. Всяко тримесечие ще представяме различни продукти и подразделения, които демонстрират силата на процеса 80/20 отпред-назад (Front-To-Back или FTB).

Това тримесечие представяме MTS Systems, която се присъедини към портфолиото на ITW през 2021 г. MTS е специализирана в доставката на продукти за тестване и измерване за определяне на производителността и надеждността на превозни средства, самолети, граждански конструкции, биомедицински материали и др.

За да научим за трансформацията на подразделението след придобиването му от ITW, разговаряхме с Майк Енглерт, директор маркетинг и продуктов мениджмънт, и Джейсън Гибсън, мениджър производствен инженеринг.

Трансформацията

Преди придобиването им MTS работеше както повечето компании – без разграничение между продукти или клиенти.

„Бихме построили всичко за всеки и се гордеем с този факт“, казва ни Майк. „Чрез прилагането на процеса 80/20 FTB, екипът започна да идентифицира своите „80“ клиенти и продукти. Въпреки че беше културна промяна да третират своите „80“ клиенти по различен начин, екипът бързо осъзна ползите за техния бизнес.“

„За мен това беше като превключвател“, добавя Майк. „Върнах се към това колко пари харчехме и колко време прекарвахме преди, фокусирайки се върху нашите „20“ клиенти, когато почти цялата ни печалба идва от нашите „80“. Това промени играта.“

Нова реалност, управлявана от данни

Освен това приемането на процеса 80/20 FTB даде на MTS нови възможности за вземане на решения, базирани на данни.

„Преди да се присъединим към ITW, щяхме да говорим с един или двама клиенти, за да разберем пазара“, казва Майк, обяснявайки как не е имало силен акцент върху инвестирането в чисти данни.

Сега MTS остава свързан със своите „80“ клиенти, за да получи обратна връзка за болезнени точки и неудовлетворени нужди, за да стимулира разработването на продукта. „Това със сигурност променя живота ми по отношение на работата ми, защото мога да отговарям на въпроси, на които просто не бих могъл преди“.

Следвайки напътствията на лидерите

 Като част от процеса на внедряване на ITW, специализирани треньори 80/20 FTB от сегмента Test and Measurement & Electronics – Марк Макнеймър, Франк Бондарович и Греъм Роджърс – помагат на екипа на MTS, като ги оборудват с правилните инструменти и отговаряйки на въпроси по пътя, за да осигурите път към успеха.

Майк сподели :„Не мога да кажа достатъчно за приноса, който Марк, Франк и Греъм направиха за приемането на MTS 80/20! Те бяха толкова ценни, че ни караха напред. Според мен те ни съкратиха с години учебния процес.“

Джейсън добави: „Тяхната помощ беше изключителна. Те не само ни учат и обучават, но и се уверяват, че разбираме процеса, за да можем да го прилагаме по пътя. Те ни позволяват да го учим и да го преживеем.”

Инерция напред

Въпреки че екипът признава, че ще им отнеме време, за да внедрят процеса 80/20 FTB до пълния му потенциал и да внедрят всеобхватни философии 80/20 в своята култура, те постигнаха невероятен напредък. Наскоро те завършиха етапа на анализ на своите първични продукти и сега са в процес на откриване на сегментирането на пазара. Чрез промените, които са направили досега, екипът вече вижда драстични подобрения в производството си, с по-бързи срокове за изпълнение и по-ефективни процеси. И друг важен момент: те започнаха да управляват диференцирани производствени линии за своите 80 и 20 продукта – с първата си официална финализирана поръчка за покупка „80“.

На въпрос какъв съвет би дал на колегите си, изучаващи процеса 80/20 FTB, Майк каза: „Доверете се на процеса. Работя в MTS от 37 години, но присъединяването ми към ITW беше невероятно вълнуващо време за кариерата ми заради това колко много научавам. Това са напълно нови бизнес практики за мен, но мога лесно да видя как ITW ще оборудва MTS, за да бъде по-добра и по-силна компания.“

Поглед към Miller® Welding Automation: The Copilot™ Welding Cobot

В ITW правим иновации от клиента, а не от център за изследване и развитие. Ние си партнираме с нашите „80“ клиенти, за да се сдобием със задълбочени прозрения, които ни позволяват да разрешим най-техническите им предизвикателства. Във всяко издание на ITW Quarterly Connection ще представяме различни продукти от нашите глобални подразделения, разработени с помощта на рамката за иновации към клиентите (CBICustomer Back Innovation) на ITW и които предоставят диференцирана стойност на производителността на нашите клиенти.

Това тримесечие представяме Miller Electric. Милър е лидер в заваръчната индустрия в изграждането на усъвършенствани, фокусирани върху решения продукти и посрещане на жизненоважни нужди за безопасност и здраве при заваряване. В края на 2022 г. Miller® Екипът на Welding Automation пусна най-новия си продукт – Copilot, заваръчен кобот (известен също като колаборативен робот).

За да научим повече за пътя на Copilot към успеха, разговаряхме с Роджър Хорнбергер, вицепрезидент/генерален мениджър, Бил Гизе, генерален мениджър, Автоматизация на заваряването, и Дейвид Савидж, продуктов мениджър. Ръководният екип на проекта включва и Сам Харви, мениджър бизнес развитие на автоматизацията на заваряване.

1 - The Copilot™ (помощник пилота)

Откриване и създаване

 Чрез процеса 80/20 FTB и сегментирането, екипът ни откри значителна възможност: заварчици, работещи в ръчна среда, които бяха скептични към автоматизацията.

„Заварчиците не смятаха, че притежават уменията да работят с роботи. Част от нашата фаза на откриване беше да разкрием болезнените точки от приемането на автоматизация и да определим бариерите“, каза Бил Гизе.

Екипът откри три водещи фактора за колебанието на заварчика към автоматизацията:

  • техническите умения, необходими за програмиране на роботи;
  • необходимите капиталови инвестиции и
  • страхът, че автоматизацията ще замени хората на работното място. 

От тези прозрения екипът идентифицира своето предизвикателство:

Как могат да направят сложния процес на кодиране лесен за крайните потребители?

Разработване и внедряване

 В крайна сметка отговорът беше прост:

„Най-голямата стойност, която можехме да добавим, беше подобряването на потребителското изживяване – взаимодействието с ръката на робота и технологията“, каза Дейвид Савидж.

Вслушвайки се в нуждите на своите клиенти, Дейвид и неговият екип проектират продукт, изискващ минимално програмиране – отличавайки продукта от конкурентите.

„Има продукти за автоматизация, които изискват години опит в кодирането, но с Copilot ние обичаме да използваме метафората за банкомат – нямате нужда от толкова много обучение, за да го използвате. Не е толкова лесно като банкомат, но вие не се нуждаете от сложни умения за програмиране, за да взаимодействате с него“, каза Роджър Хорнбергер.

Въпреки това, когато екипът тества продукта на място, те се чувстват принудени да направят Copilot по-сложен, често получавайки въпроси като:

„Можем ли да добавим тази функция?“ или „Защо продуктът не прави това?“

Екипът обаче не се разколебава. Оставайки верни на нуждите на своите клиенти, те внедряват лесен за използване кобот и отговорът на клиентите беше изключително положителен.

 „Не твърдя, че сме изобретили заваряването с коботи, но решението, с което излязохме на пазара, е по-добро от всичко, което съществува за заваряване“, каза Бил.

„Нашият потребителски сегмент първоначално се страхуваше от автоматизацията, мислейки, че тя ще замени нуждата от ръчни заварчици“, добави Дейвид.

„Но коботът няма за цел да замести – той има за цел да подобри уменията на настоящата работна сила. Един от нашите клиенти ни каза, че продуктът им е позволил да наемат повече работници, като каза, че продуктът създава сигурност на работните места, тъй като заварчиците имат повече капацитет."

Роджър си спомня коментар на един от клиентите:

„Клиентът каза: без никакво съмнение е няма по-добро на пазара.“

Екипът

 При всяко успешно стартиране на продукт зад него стои силен и решителен екип.

Бил: „Мисля, че всички, включително нашия счетоводител, помогнаха да завъртят някои гаечни ключове.

Дори когато имаше безсънни нощи, бяхме единни. Имаше усещане за вълнение и нещо малко магическо в това всички да се съберат, за да осъществят това…Ценностите на ITW са реални. Когато говорим за изпълнение на проект от такъв мащаб, споделеният риск е налице. Ние разчитаме един на друг – това не идва без доверие и уважение.

Дейвид: „Наистина оценявам нашия лидерски екип, който засили споделения риск и го следваше.“

2 - Екип за автоматизация на заваряване на Miller®

Съвет към колегите

Екипът сподели няколко съвета за колегите, които преминават през процеса на CBI:

Всяка компания има култура: писаните и неписаните правила, които ръководят как хората в организацията мислят, как да се държат и как да изпълняват дейността на компанията. Нашата децентрализирана, предприемаческа култура е ключов елемент от бизнес модела на ITW и ни осигурява конкурентно предимство, като тласка нашата ефективна и ефикасна стратегия към действие – и действие към резултати, които имат значение.

Обхващайки нашите седем сегмента и глобални подразделения, нашата ITW култура ни обединява.

Взимаме предприемачески решения, свързани с нашите пет основни ценности: честност, простота, доверие, уважение и споделен риск.

Тези ценности ни правят това, което сме. Те ни насърчават на всяко ниво да действаме като собственици, да водим чрез влияние, да споделяме риска при вземането на решения, да обновяваме уникални решения и да обслужваме нашите клиенти с най-високи нива на ефективност и ангажираност.

В тази поредица ще споделим как нашата децентрализирана, предприемаческа култура е движеща сила зад това как постигаме резултати – започвайки с преглед на основните ценности, които ни обединяват.

Как давате живот на нашите ITW ценности? Споделете своята история тук за възможност да бъдете представени в следващата ни тримесечна връзка с ITW.

Вдъхновени да сме различни. Отдадени на прогреса.

Нужно е на всички нас, за да достигнем пълния потенциал на ITW – ето защо ценим уникалните перспективи, опит и идеи, които нашите колеги допринасят в нашето предприятие. Знаем, че сме най-добри, когато създаваме среда, в която хората са чути, ценени и ангажирани.

Разнообразие и приобщаване (D&I)

В ITW се стремим да създадем разнообразни и приобщаващи работни места, където всеки може да разкрие пълния си потенциал. Нашата D&I рамка ни помага да се насочваме, докато работим за интегриране на разнообразието и включването във всяка част от нашия бизнес.

Ангажираност и отговорност на ръководителите:

Лидерите въплъщават ценностите на ITW с глобално културно съзнание. Основна отговорност на нашите лидери е да изграждат и развиват разнообразна група от таланти, да допринасят за постигането на нашите корпоративни цели за разнообразие и да бъдат настойници на нашите D&I инициативи.

 

Глобален, разнообразен талант:

Разнообразният произход носи уникални перспективи, помагайки за стимулиране на иновациите. Ние се фокусираме върху привличането и задържането на най-добрите таланти, които отразяват нашите глобални общности.

 

Приобщаващa работнa среда:

Създаването на среда, в която всички членове на екипа се чувстват ценени, е от решаващо значение. Това включва насърчаване на развитието на колегите, активно търсене на различни гледни точки и подкрепа на нашите групи за ресурси на служителите.

 

Отличен работодател: Стремим се да бъдем страхотен работодател и се ангажираме да работим усърдно за укрепване и поддържане на уникалната култура на ITW. За да постигнем нашите цели за D&I, прозрачността е от ключово значение - ежегодно издаваме нашия Доклад за устойчивост , очертаващ нашия напредък и успех. В световен мащаб ние сме активни членове на нашите общности чрез партньорства с ключови професионални асоциации, университети и организации, които са в съответствие с нашите D&I цели.

 

ИНИЦИАТИВНОСТ

Всеки от нас играе съществена роля в създаването на разнообразни и приобщаващи работни места. Обучението на ITW Приобщаващият Лидер е предназначено да ви помогне да научите и разберете по-добре несъзнателното пристрастие, да сведете до минимум ефектите му на работното място и да получите достъп до допълнителни ресурси за вас и вашия екип.

През 2022 г. повече от 4900 глобални мениджъри и супервайзори участваха в това онлайн обучение. Влезте в обучението днес чрез Центъра за обучение на ITW5 и се абонирайте за имейл списъка на Inclusive Leader.

 

ПОД СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРА – СВЪРЗВАНЕ ПРЕЗ РАЗЛИЧИЯТА

Екипът на Хобарт срещу расизма

В нашия отдел Хобарт в Трой, Охайо (САЩ), колегите от ITW създадоха екипа Хобарт срещу расизма (HART) през юни 2020 г. в отговор на смъртта на Джордж Флойд и расовото насилие в Съединените щати. Колегите от Хобарт Тре' Хефлин-Кинг (мениджър инженеринг на приложения), Трейси Мозер (директор човешки ресурси) и Боб Билоконски (вицепрезидент и генерален мениджър) споделиха как откровените разговори се превърнаха в мощен инструмент за Хобарт, позволявайки на участниците да изследват нови перспективи и споделяйте преживявания.

Моля, изгледайте видеото (11:06 минути).

Споделете своите идеи за следващото издание тук (линк към форма за попълване)

© 2024 itw-bg.com Всички права запазени.

Създадено от: