Днес, 23.06.2023 е Международен ден на жените в инженерството!

Международният ден на жените в инженерството (INWED) се празнува всяка година на 23 юни.


INWED е международна кампания за повишаване на осведомеността, която има за цел да подчертае ролята на жените в инженерството и да насърчи повече момичета и жени да изберат инженерна кариера.

Скъпи, жени инженери, благодарим Ви за вашият ежедневен принос, вдъхновение, различни гледни точки и подходи, които придават разнообразие на инженеринга в ITW.
Благодарим ви за ежедневния труд и  различните виждания, които допринасят за подобряване на вземането на решения и решаването на проблеми!

За по-любопитните, ето и няколко примера за интересни жени инженери:

  •  Мери Андерсън е изобретила чистачките за кола след едно пътуването през зимата на 1903г. до Ню Йорк, където тя забелязала шофьор, който оставил предния прозорец отворен, за да чисти падащия сняг от предното стъкло;
  • Хеди Ламар вероятно е запомнена, като сексапилна филмова звезда от 30-те и 40-те години, обаче малко хора знаят, че тя е изобретила система с дистанционно управление за предаване на информация за американската войска през Втората Световна война.

Теорията на Ламар за комуникации със скок на честотата сега служат като основа за съвременните комуникационни технологии като Bluetooth, Wi-Fi и GPS;

  • Стефани Луиз Кволек открила течни кристални полимери, които довели до изработката на продукт, известен като Кевлар – твърд материал, който съдържа влакна по-здрави от стомана.

Кевлар се използва за направата на бронежилетки, автомобилни гуми, самолетни корпуси и оптични кабели;

  • Българският инженер до Илън Мъск е д-р Маргарита Маринова, която отговаря за развитието на системите на космическия кораб SpaceX.

ТРУДОВА БОРСА, гр. Асеновград

На 27 октомври 2022 г., се проведе ежегодната Трудова борса на Бюро по труда в гр. Асеновград.

Като една от водещите компании на електромеханични и електромагнитни  части за бяла техника в област Пловдив , ITW беше поканена да представи предстоящите си стажантски програми, свободни работни позиции и да се запознае лице в лице с кандидати от гр. Асеновград.

ITW има много служители от града и успешно сътрудничи с бюрото по труда вече много години, за което спомага локацията на базата в Пловдив: на ул. Нестор Абаджиев 37, индустриална зона Тракия,  която е в непосредствена близост до гр. Асеновград, а освен това предоставя и транспорт за хората, които работят на смени.

 Събитието събра на едно място хора с различни познания и опит, както и хора, които търсят нови кариерни възможности с насоченост към предстоящите стажантски програми на ITW.
Някои от тях вече успяха да изпратят своите автобиографии и ще очакваме с нетърпение техния старт през предстоящата 2023г.

ДНИ НА КАРИЕРАТА ТУ- Пловдив

На 20 октомври 2022 г., за 13-та поредна година се организира традиционният форум „Ден на кариерата”, който се проведе под подкрива на ТУ София, филиал Пловдив .

 
Събитието събра на едно място студенти, преподаватели и представители на много компании от инженеринга и IT бранша, и се състоя под патронажа на директора на Техническия университет – филиал Пловдив проф. д-р Въльо Николов.

Представителите на ITW бяха част от лицата на компаниите на този форум.

На приветливия ни изложбен щанд освен да се информират за продуктите, които предлагаме, всички присъстващи имаха възможността да се запознаят и с нашите колеги от отдел Човешки ресурси, подбор на персонал.

Колегите ни представиха пред бъдещите инженери и гости на събитието своето портфолио, обърнаха специален фокус върху предстоящите стажантски програми в отдел Качество, успяха да направят интервюта със студентите, част от които оставиха свои автобиографии, информираха ги за свободни работни позиции, както и възможностите за развитие и реализация в компанията.

Благодарим за поканата да станем част от този чудесен форум и вярваме, че в лицето на бъдещите инженери сме открили своите бъдещи колеги и партньори.

BUYER (direct materials)

ITW Appliance Components is a part of the global team of ITW corporation, a leader of specialized industrial equipment, consumables, and related service businesses. ITW has been founded more than 100 years ago and has become one of the world’s leading diversified manufacturers. Now it operates in 57 countries that employ more than 50,000 women and men who adhere to the highest ethical standards.

ITW Appliance Components is presented on Bulgarian market more than 14 years as a specialized producer of appliance electronic and electromechanical modules and components. It is high quality recognized partner of Bosch, Whirlpool, Electrolux, Ariston, Samsung etc. The company is situated in Plovdiv.

ITW Appliance Components Bulgaria is looking to attract:

BUYER

Main tasks and responsibilities:
• administer and maintain the acquisition, deployment and supply of materials for manufacturing process and warehouse,
• tracking order numbers and inventory for implementing production planning,
• monitor and maintain the supply chain processes and communication,
• organize transfer and transport of internal, external and intercompany material flows,
• checking stock against inventory records and preparing delivery documentation,
• ensuring full orders implementation by customer expectations,
• data collection, data analysis and reporting on supply activities and planning.

Knowledge and skills:
• solid interpretation and analysis skills,
• excellent organizational skills,
• a methodical approach to work,
• ability to deal with large quantities of stock,
• strong computer skills (Excel /pivots, formulas/, etc.),
• excellent attention to details,
• ability to work as part of a team.

Requirements:
• Commerce school degree or University degree in Logistics, Management, Business administration or other related
• Relevant experience in production company (preferable international)
• English language fluent (written, spoken)

We offer:
• Opportunity for career in a word wide presented company
• Professional working environment
• Excellent remuneration
• Induction and further professional training.

Please apply at https://www.jobs.bg/job/6565092

Only short-listed candidates will be contacted.
All applications will be treated in strict confidentiality.

ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГЕЕ

ITW отново отвори врати за посещения на ученици  от Професионална гимназия по електротехника и електроника. Дългогодишната традиция е с цел да покажем практически как се случват процесите „от кухнята“  на ITW и етапите, през които минава всяка една поръчка, какъв ресурс изисква това и не на последно място да срещнат хората, които се грижат всички тези процеси да протичат безпроблемно.

На 01.07.2022 посрещнахме 11 ученика от ПГЕЕ от 11 клас със специалност „Автоматизация“ и „ Механика“ .  Те, заедно със своя преподавател, имаха възможността да разгледат производствената ни база, да научат повече за ITW като компания и да се запознаят отблизо с процесите по запояване, кримпиране, да разгледат SMD машините, насищане на платки и целия поток за създаване на части за бяла техника.

След обиколката на работните помещения учениците  зададоха своите въпроси на Организаторите в производството, както и на  Мениджър производство .

Щастливи сме, че успяхме да предизвикаме интерес и се получи една много ползотворна дискусия, която надхвърли предварителни ни очаквания.

Благодарим на преподавателите, които искат да дадат възможността на своите ученици да се запознаят с всички страни на нашия бизнес, част от който много скоро ще са и самите те.

Благодарим и на учениците и на техния интерес към нас като компания, за всички въпроси и за споделеното време.

Очакваме Ви отново!

© 2024 itw-bg.com Всички права запазени.

Създадено от: